Tarina Kolmen Pikku Possun takaa

Olen 37-vuotias kotileipuri. Suoritan myös leipuri-kondiittorin opintoja tällä hetkellä. Jo pikkutyttönä osallistuin kotipaikkakunnallani Toijalassa, milloin millekin kurssille, joulukaramellien valmistuksesta voileipäkakkujen tekoon.

Miten Kolme Pikku Possua syntyi

Ammattikoulusta valmistuin aikoinani suurtalouskokiksi, jonka jälkeen jokusen vuoden tein keittiöhommia. Opiskelin lisää ja seuraavat vuodet kuluivat valtion palveluksessa kiven sisässä. Eräänä joulukuisena iltana vuonna 2009 kohtalo päätti puuttua peliin ja johdatti minut tänne Ikaalisten Luhalahteen. Vuodet vierivät ja perhe jatkoi kasvuaan kolmella ihanalla pojalla. Samalla mielen sopukoissa kyti ajoittain idea omasta pikkuisesta tilausleipomosta. Vuosi vuoden jälkeen, ajatus pyöri mielessä yhä useammin ja useammin. Kunpa voisin yhdistää rakkaan harrastuksen arkeen.  Viimeinkin vuoden 2018 lopulla oma kotileipomoni Kolme Pikku Possua aloitti toimintansa.

Nyt ja tulevaisuudessa

Tällä hetkellä leivon kotikeittiössä tilauksesta ja joskus saatat törmätä minuun myyjäisissä tai markkinoilla tässä lähistöllä. Myös lähialueen yritysten kanssa on suunnitteilla pientä yhteistyötä.

Rakastan kehitellä erilaisia reseptejä ja koristella kakkuja mitä hassuimmilla ideoilla. Päässäni pyöriikin jatkuvasti uusia ideoita erilaisiin makuyhdistelmiin tai koristeluun liittyen. Olen myös herätellyt henkiin oman hapanjuuren, jolla täällä leivotaan leipää, täysin ilman leivinhiivaa.

Henna Koivisto